Comunicat de presă 10.05.2019

     Astăzi, 10 mai 2019, în amfiteatrul Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, s-a desfășurat dezbaterea privind viziunea Ministerului Educației Naționale asupra viitorului educației în România. La acest eveniment, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, au participat directorii unităților de învățământ din județ, reprezentanți ai presei locale și Președintele Consiliului Județean al Elevilor Teleorman.

     După prezentarea detaliată a conținutului viziunii „Educația ne unește”, participanții au fost invitați să își exprime punctul de vedere referitor la: rolul, valorile și principiile educației; actorii implicați în procesul educațional și responsabilitățile ce le revin; obiectivele serviciului public de educație; competențele cheie care urmează a fi dezvoltate pe parcursul învățământului obligatoriu; structura sistemului de învățământ; tipurile de evaluări naționale.

     Intervențiile participanților la dezbatere, cuprinzând aspecte pozitive, limite și recomandări, au fost consemnate și transmise către Ministerul Educației Naționale pentru îmbunătățirea viziunii propuse și transpunerea acesteia într-un cadru legislativ ancorat în realitatea socio-economică și culturală a României.

BIROUL DE PRESĂ

Comunicat de presă 06.05.2019

     În cadrul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, a avut loc o dezbatere internă privind viziunea Ministerului Educației Naționale asupra viitorului educației în România, viziune intitulată sugestiv Educația ne unește. În cadrul dezbaterii, au fost prezentate aspecte referitoare la: rolul, valorile și principiile educației, obligativitatea învățământului, rolul familiei în formarea și dezvoltarea personalității elevilor, tipurile de evaluări naționale, formarea continuă a cadrelor didactice, relația școlii cu alți actori ai comunității.

     Această dezbatere se înscrie într-un șir de evenimente organizate la nivel local, regional și național prin care se urmărește analizarea ideilor propuse de Ministerul Educației Naționale pentru consolidarea unei viziuni moderne asupra formării elevilor și studenților, care urmează a fi transpusă într-un cadru legislativ corelat cu perspectivele socio-culturale și economice ale României viitorului.

     Participanții la fiecare eveniment sunt încurajați să își exprime punctele de vedere, opiniile și să ofere feedback constructiv. La nivelul județului Teleorman, viziunea asupra viitorului educației în România propusă de Ministerul Educației Naționale va fi dezbătută și în cadrul unei întâlniri la care vor participa directorii unităților de învățământ din județ. Această dezbatere se va desfășura vineri, începând cu ora 11:00, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

     De asemenea, inspectorii de specialitate vor organiza dezbateri cu profesorii din teritoriu, conform unui grafic stabilit, iar aspectele pozitive, limitele și recomandările pentru îmbunătățirea actualei viziuni vor fi centralizate de Ministerul Educației Naționale.

BIROUL DE PRESĂ

Comunicat de presă 22.04.2019

   Inspectoratul Școlar Județean Teleorman îi felicită pe toți elevii județului nostru care s-au calificat la etapa națională a concursurilor și olimpiadelor școlare. Apreciem seriozitatea şi responsabilitatea de care au dat dovadă în pregătire, disponibilitatea lor de timp și de energie, efortul deosebit pe care l-au depus pentru a avea șansa de a reprezenta județul la nivel național.

   Felicităm, de asemenea, cadrele didactice care i-au sprijinit și i-au îndrumat, dând dovadă de mult profesionalism, dăruire și competență. Mulțumim părinților acestor elevi pentru încrederea pe care o acordă educației din școlile teleormănene și pentru că au insuflat copiilor lor respectul pentru muncă și pentru valorile spirituale.

   Vă dorim mult succes în continuare, iar efortul vostru să fie răsplătit cu rezultate remarcabile la etapa națională și internațională a concursurilor și olimpiadelor școlare, aducând astfel plus valoare învățământului teleormănean!

Biroul de presă

Comunicat de presă 15.04.2019

     Astăzi, 15 aprilie 2019, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, va avea loc un eveniment în cadrul Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”. Campania își propune informarea cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor țării.

     Evenimentul va începe la ora 14.00, este organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe și se adresează directorilor de unități de învățământ liceal, cadrelor didactice diriginți ai claselor a XI-a și a XII-a, reprezentanților consiliilor elevilor și ai părinților.

BIROUL DE PRESĂ

Comunicat de presă 10.04.2019


     În perioada 1-5 aprilie 2019, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Teleorman au participat la cea de-a patra întâlnire transnațională din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA2, finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+ 2014-2020, „OUTSIDE THE CLASSROOMS: EXTRA-CURRICULAR ACTIVITIES”, coordonat de Sivas Provincial Directorate of National Education (Turcia), având numărul de referință european 2017-1-TR01-KA201-046757. Întâlnirea a fost organizată de instituția parteneră din Grecia, PLAYING – o organizație non-guvernamentală și s-a desfășurat în Atena.

     Participanții din cele 5 țări partenere au vizitat patru unități de învățământ: 2nd High School of Chalandri, Hill Memorial School, 5th Primary School of Chalandri și 1st Elementary School of Athens. Cu această ocazie, elevii și cadrele didactice au prezentat diverse proiecte pe care le-au desfășurat și au realizat mini-spectacole în care au fost incluse momente artistice (muzică, dans, teatru); de asemenea, participanților le-a fost prezentat programul OPEN SCHOOLS inițiat de autoritatea publică locală din Atena care urmărește derularea unui număr mare de activități extrașcolare, în parteneriat cu diverse ONG-uri.

     Reprezentanții instituțiilor partenere au avut ocazia de a discuta anumite aspecte referitoare la particularitatea activităților extracurriculare prezentate (mod de realizare, componente educaționale vizate) Totodată, au fost revizuite activitățile propuse prin proiect care urmează a se derula până la ultima întâlnire transnațională, planificată în luna iunie, în Sivas, Turcia.

BIROUL DE PRESĂ