COMUNICAT DE PRESĂ 30.03.2020

Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale

     În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.
 
     Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

     Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile.

     Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

10.03.2020 - COMUNICAT DE PRESĂ - suspendare cursuri

     Potrivit art.1 al Hotărârii nr. 6 a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), „se aprobă suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației”. Această măsură este una preventivă, care nu are la bază considerente de ordin medical.

     Conform precizărilor Ministerului Educației și Cercetării:

  • simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior;
  • înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor; totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor;
  • Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020;
  • este încurajată realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie; chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice;
  • toate activitățile extrașcolare sunt anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior;
  • activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă.


     Conform hotărârii CNSSU, „programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr.6/09.03.2020)”.

     Inspectoratul Școlar Județean Teleorman va păstra o comunicare permanentă între directorii unităților de învățământ, cadrele didactice, elevii și părinții acestora.

BIROUL DE PRESĂ

10.03.2020 - COMUNICAT DE PRESĂ

     În unitățile de învățământ din județul Teleorman, în data de 10 martie 2020, au fost confirmate 6 cazuri de gripă. Pe zonele Zimnicea, Turnu Măgurele și Videle nu au fost înregistrate asemenea cazuri, pe zona Alexandria 2 cazuri, 1 caz la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” și 1 caz la Grădinița cu PP nr.10, pe zona Roșiorii de Vede, 4 cazuri, 1 caz la Colegiul Național Anastasescu, 1 caz la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, 1 caz la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și 1 caz la Grădinița cu PP nr.3.

     Referitor la suspendarea cursurilor, precizăm că nu sunt școli care să fie închise parțial sau integral.

BIROUL DE PRESĂ

09.03.2020 - COMUNICAT DE PRESĂ - suspendare olimpiade școlare și competiții sportive

     Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, ministrul Educației și Cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

BIROUL DE PRESĂ

09.03.2020 - COMUNICAT DE PRESĂ

     În unitățile de învățământ din județul Teleorman, în data de 9 martie 2020, au fost confirmate 5 cazuri de gripă. Pe zonele Alexandria, Zimnicea, Turnu Măgurele și Videle nu au fost înregistrate asemenea cazuri, iar pe zona Roșiorii de Vede, 5 cazuri, 2 cazuri la Colegiul Național Anastasescu, 1 caz la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, 1 caz la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și 1 caz la Grădinița cu PP nr.3.

     Referitor la suspendarea cursurilor, precizăm că nu sunt școli care să fie închise parțial sau integral.

BIROUL DE PRESĂ