Precizări privind desfășurarea fazei naționale a Concursului „Lazăr Edeleanu” (chimie) - 2023
- Data și locația de desfășurare: 14.05.2023 – Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roșiori de Vede
- Accesul elevilor în sălile de concurs va fi permis până la ora 08:30
- Proba scrisă va începe la ora 09:00 și va avea o durată de 2 ore.
- Conform prevederilor Regulamentului Concursului Național „Lazăr Edeleanu” nr. 2616/08.02.2023, la etapa națională s-au calificat elevii care au obținut punctajul de minim 61 puncte la etapa județeană.
- Regulile de desfășurare a concursului și de evaluare a lucrărilor sunt aceleași ca la etapa județeană.
- Centralizarea rezultatelor, reevaluarea lucrărilor, realizarea clasamentului național, stabilirea premiilor, emiterea și transmiterea diplomelor va fi realizată de către organizator – Inspectoratul Școlar al Municipiului București
Precizări privind desfășurarea fazei județene a Concursului „Lazăr Edeleanu” (chimie) - 2023
- Data și locația de desfășurare: 25.03.2023 – Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roșiori de Vede.
- Concursul Național „Lazăr Edeleanu” aprobat în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare – 2023, fără finanțare M.E., cu numărul 24350/10.01.2023 pe poziția 127, se organizează anual pentru elevii claselor a VII-a, a VIII-a, a IX-a profil real, a IX-a profil tehnic/umanist/servicii și filiera vocațională, a X-a profil real și a X-a profil tehnic/umanist/ servicii și filiera vocațională, din învățământul de stat și particular.
- Accesul elevilor în sălile de concurs va fi permis până la ora 14:15
- Proba scrisă va începe la ora 14:30 și va avea o durată de 2 ore
- Este interzis accesul elevilor în sala de concurs cu orice fel de materiale informative: manuale, culegeri, tabele periodice, caiete, etc. De asemenea, se interzice accesul, în sala de concurs, cu telefoane mobile.
- Este permisă utilizarea calculatoarelor neprogramabile.
- Răspunsurile vor fi redactate pe un formular tipizat specific. Formularul tipizat și ciornele concurenții le vor primi împreună cu subiectele.
- Structura subiectelor va fi următoarea: test tip grilă cu 30 de itemi în concordanță cu programa școlară la clasa respective, după cum urmează: 20 de itemi de tip complement simplu și 10 itemi de tip complement grupat. Testul tip grilă va conține întrebări teoretice, calcule chimice și întrebări a căror rezolvare necesită interpretarea unui experiment.
- Punctajul acordat pentru fiecare item rezolvat este de 3 puncte. Pentru fiecare lucrare se acordă 10 punte din oficiu. Punctajul maxim este de 100 puncte.
- Evaluarea lucrărilor se face pe loc, de față cu elevul, care semnează pentru punctajul obținut. În sala în care se efectuează evaluarea vor fi minim 3 elevi prezenți.
- Nu se admit contestații.
- Rezultatele vor fi afișate la sediul centrului de concurs (respectând prevederile în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal) în ziua desfășurării concursului până la ora 18:00.
- Calificarea la etapa națională se face conform prevederilor Regulamentului Concursului Național „Lazăr Edeleanu” nr. 2616/08.02.2023, punctajul minim pentru calificare fiind de la etapa națională fiind de 61 puncte.