CONCURSUL PENTRU ACCES ÎN CLASELE PREGĂTITOARE PENTRU MARILE ŞCOLI DIN FRANŢA

     Ambasada Franței și Institutul francez din România vă anunță organizarea celei de-a unsprezecea ediții a Concursului de recrutare pentru clasele pregătitoare pentru Marile Școli. Este vorba despre un concurs de matematică ce se derulează în limba franceză, adresându-se elevilor din clasa a XII-a ce doresc să fie integrați în clasele pregătitoare științifice, în vederea urmării studiilor superioare în cadrul Școlilor de Inginerie și Școlilor Normale Superioare din Franța.

Anunţ:  

      Selecția este una foarte riguroasă, candidații fiind admiși în urma susținerii unei probe scrise; aceștia trebuie să dovedească excelente cunoștințe de matematică, dar și un bun nivel de limbă franceză pentru a putea pe de o parte înțelege cerințele problemelor pe care le vor primi spre rezolvare, iar pe de altă parte pentru a putea justifica soluțiile date (elevii nu trebuie să aibă un nivel avansat de limba franceză, dar trebuie să dețină cunoștințe de limbă care să le permită înțelegerea și exprimarea scrisă, chiar dacă aceasta se face cu anumite greșeli).

     Concursul se va desfășura simultan în mai multe orașe din țară – București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara - în data de 24 martie 2014, iar înscrierile se pot face până în data de 20 martie la ora 18:00. Puteți regăsi în documentele atașate mai multe detalii despre desfășurarea concursului, despre clasele pregătitoare pentru Marile Școli, dar și subiectele din anii anteriori. Apelul la candidaturi este de asemenea disponibil pe site-ul Institutului francez:

http://www.institutf...649/language/ro

Notă explicativă:       Subiecte 2012:       Subiecte 2013: