COMUNICAT DE PRESĂ 10.09.2020 - Începerea noului an școlar 2020-2021

     Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a avizat propunerile din partea consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ din județul Teleorman privind scenariile de funcționare în debutul anului școlar 2020-2021, conform prevederilor ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării nr. 5487/ 31.08.2020, privind măsurile de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2.

     Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori. Scenariul verde înseamnă că incidența cazurilor într-o localitate este sub 1 la mia de locuitori, iar galben peste unu la mia de locuitori. În Teleorman, majoritatea localităților sunt în scenariul I, cel verde cu o incidență a cazurilor sub 1 la 1000 de locuitori. Astfel, situația unităților de învățământ din județul Teleorman este următoarea:

  • Scenariul 1, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, a fost avizat pentru 89 de unități de învățământ din județ;
  • Scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, a fost avizat pentru un număr de 43 de unități de învățământ din județ;
  • Scenariul 3, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online, a fost avizat pentru un număr de 9 unități de învățământ pentru o perioadă determinată. Unitățile de învățământ care vor funcționa după acest scenariu sunt următoarele: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Teleorman, Clubul Copiilor Zimnicea, Grădinița cu program prelungit nr. 6 Alexandria, Grădinița cu program prelungit nr. 7 Alexandria, Școala Gimnazială „Al. Colfescu” Alexandria, Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria, Colegiul Național „Al.I. Cuza” Alexandria, Școala Postliceală Sanitară Alexandria și Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu Măgurele.

     Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.

BIROUL DE PRESĂ