Comunicat de presă - 05.09.2020 - Bacalaureat 2020 sesiunea 2

Bacalaureat 2020, sesiunea august - septembrie: rezultate finale după soluționarea contestațiilor


     Ministerul Educației și Cercetării a centralizat și publicat rezultatele finale obținute la Examenul de Bacalaureat de către absolvenții studiilor liceale, sesiunea august-septembrie 2020. Rezultatele finale au fost afișate în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

     În urma soluționării contestațiilor, promovabilitatea la nivelul județului Teleorman este de 37,80% pentru candidații înscriși din toate promoțiile și 41,50% pentru candidații din seria curentă.

     Pe probe, situația se prezintă astfel:

  • proba Ea) Limba și literatura română - rată de promovare 53,13%;
  • proba Ec), proba obligatorie a profilului - rată de promovare 49,13%;
  • proba Ed), proba la alegere a profilului și specializării - rată de promovare 62,33%.

     După afișarea rezultatelor inițiale, 166 de candidați au depus 197 de contestații, dintre care 58 au fost depuse pentru proba Ea), 83 pentru proba Ec) și 56 pentru proba Ed).

     Din numărul total de contestații depuse:

  • pentru 125 de lucrări, nota finală a fost mai mare decât nota inițială;
  • pentru 13 lucrări, nota finală a fost egală cu nota inițială;
  • pentru 59 de lucrări, nota finală a fost mai mică decât nota inițială.

     În ceea ce privește influența notelor contestate asupra mediei finale de bacalaureat, s-a constatat că 29 de candidați, declarați inițial nepromovați, au obținut medii mai mari sau egale cu 6 (șase), promovând astfel examenul de bacalaureat. Nici un elev cu medie inițială 6 sau peste 6 nu a avut media finală sub 6.

     În județul Teleorman, la examenul de Bacalaureat 2020 (ambele sesiuni), promovabilitatea este de 61,47% pentru candidații din toate promoțiile și 70,86% pentru candidații din seria curentă.

BIROUL DE PRESĂ